domingo, 10 de mayo de 2015

Dieta i alimentació del cavall

Dieta del cavall

 Aliments naturals i aliments industrials.
D’aliments naturals trobem:    -Farratge,herba tallada, secaa I premsada en bales.
                                                      -Pinsos
 Altres aliments
·         Pa ,fruita, pastanagues, sucre….Normalment com a premi.
·         Aigua de 20 a 40 litres diaris i sempre a disposició del cavall
·         Vitamines i minerals per aportacions nutritives extres, sobretot als joves i a les eugues en lactància

Ració d’un cavall de mida mitjana

v  Cavall treballant: 5 o 6 kg  d’aliments concentrats + 5o6 kg d’herba
  v  Cavall en descans :4 d’aliments concentrats + 4 d’herba

 Ordre dels aliments

Aigua
Herba
Aliments concentrats
Aigua

Distribució del menjar

3 racions diaries com a mínim ( 7h/12/18)
El menjar principal és el sopar

Regles bàsiques

        Aigua límpida
·         Alimentar poc i varies vegades
·         Alimentar segons les necessitats
·         No  abans de l’exercici
·         Mantenir un horari
·         Aliments bons i de qualitat
·         Introduir canvis gradual-ment
·         Alimentar amb farratge
·         Donar  de beure abans de menjar
·         Mantenir nets abeujadors i menjadors
·         Desparàsitar amb regularitat

Higiene del cavall

Com ja vam comentar en un dels posts anteriors els utensilis per la neteja del cavall són: la rasqueta, el raspall dur/fi, la rasqueta per al fang i la pinta.
Per fer una neteja més a fons dels cascos utilitzarem: Limpia cascos, assecador i pinzell per als cascos.

Raspallar és bo per a la salut del cavall, treu brutícia i el suor. S’ha de raspallar diàriament.
·         Raons del raspallat:  -Afavoreix la salut
                                      -Elimina impureses
                                      -Es crea un vincle d’unió 
                                      -Millora el to muscular.
                                      -Estimula la circulació sanguínia

                                      -Prevenció de malalties.

No hay comentarios:

Publicar un comentario