jueves, 23 de abril de 2015

Proteccions i benes


Què són?

Són peces de roba que serveixen para que el cavall no es llastimi. Els protectors envolten  la pota del cavall per sota, mentre que de benes trobem de diferents mides i materials.

Benes

-Benes de treball: són molt elàstiques, 10cn d’ample, estan fetes de cotó, de material elàstic i de cintes de cotó. Donen suport i protecció durant la feina.

-Benes de descans: són més amples, de material elàstic, llana, cotó o sintètic. Cintes de coto o belcro. S’utilitzen a la quadra per donar calo i subjecció després d’una jornada de treball.

-Benes de cua: menys elàstiques, amplada de 7-8cm. Llaços de cotó per lligar-les. Serveixen per protegir la cua durant el viatge. No es pot deixar posada molt de temps, perquè podria inferir la circulació i perdre pèl.

- Salva cues: Es pot posar sobre una bena de cua si el viatge és curt, però si el viatge és llarg s’haurà de posar al sol. Pot ser de llana.

-Salva nuques: s’utilitza quan hem de transportar al cavall en un espai estret. A vegades també protegeix els ulls i el serrell.










ProtectorsProtectors de garreta, tendons i cascos.

-De treball:

Campanes
( van a les mans)
Les campanes poden ser de diferents formes o mides i de diferents materials. És una alternativa a les benes encara que són de goma.
Garreta
 ( van als peus)
Pensats per a la protecció de la garreta i només s’utilitza als posteriors.
Tendons
 ( van a les  mans)
Pensades per a la subjecció dels tendons durant el treball intens.










els genolls i els garrons són parts vulnerables quan es viatja.




-De salt: Protectors per mans i peus amb una capa exterior forta i dura per protegir dels impactes i per dins neoprè per absorbir. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario