lunes, 27 de abril de 2015

Races de Cavalls



Cavall Frisó
Descendent del cavalls del bosc europeu. Es criat a Holanda (Friesland), on és molt apreciat.
-Caràcter i temperament (sang càlida):  gran docilitat I bon temperament, de caràcter tranquil i molta presencia
-Característiques generals: Crineres de la cua i el coll molt espesses. Ha de ser del mateix color. Cavalls bastants alts.


Cavall American Quarter
Raça americana ideal per a distàncies curtes, per a usos com a cavall vaquer (rodeo), hi ha 4 milions d’animals inscrits. No es tan important com l’anglès però als EEUU són molt utilitzats.
-Caràcter i temperament (sang càlida): característic per la seva intel·ligència i per el seu temperament tranquil i cooperatiu. És sensible i tractable. Té l< velocitat d’un cavall de sang calenta dels seus ancestres, i l’estabilitat dels cavalls de sang freda.
-Característiques generals: presenta un cap proporcionat, un cos fort i musculós. Amb un pit ample i gropa poderosa i arrodonida. És un cavall harmoniós i atractiu, és famós per les seves arrancades explosives, gran habilitat en els girs i parades.

Cavall Perxeró
És originari de la vall de Perche (França), durant les croades es va reconèixer com excel·lent per la seva força i enteresa, així com per la seva bellesa i estil. Al segle XIX, no va mostrar menys pes i es va adaptar per tirar cotxes. Actualment, es crien als EEUU i són populars a Austràlia, Sud-àfrica, Regne Unit i Japó.
-Caràcter i temperament (sang freda):  dòcils i manejables, difícilment reaccionen de manera agressiva. Són àgils i s’adapten fàcilment a diferents climes. És ideal per muntar.
-Característiques generals:  Cap gran, front ample, orelles grans, ulls grans i expressius. Te un coll llarg i arquejat  en canvi, les extremitats són curtes i robustes amb pèls bastants llargs.





Cavall dels Pirineus.
Cavall autòcton de Catalunya. Al 2007 es va reconèixer la raça com autòctona. No hi ha gaires exemplars. Té valor per la seva contribució al manteniment dels ecosistemes dels pirineus.
-Caràcter i temperament: Temperament tranquil, però és un cavall viu i vigorós
-Característiques generals: l’alçada de la creu oscil·la entre 1,45cm i els 1,60cm . Presenta una aparença equilibrada i proporcionada amb aspecte de fortalesa i agilitat.
És una raça equina localitzada en 7 comarques, destinada a la producció de carn i de forma secundaria lúdica.



Cavall Hannoverià
És un cavall alemany que s’ha estès pels 5 continents. Son perfectes per la monta i esta marcats amb una H.
-Caràcter i temperament: és un cavall dòcil i amb bon caràcter. Presenta resultats positius en doma i salt, és un cavall molt intel·ligent
-Característiques generals:  presenta un cos atlètic i elegant amb una alçada  entre 1.60/1.70cm

Cavall Berber.
Aquest cavall es cria al nord d’Àfrica i procedeix de l’era glacial. Aquest i l’àrab són responsables de les altres races.
-Caràcter i temperament:  és un cavall dòcil però rústic. Sembla un cavall vago, però després presenta molt fogositat. És fàcil d’ensinistrar, de caràcter tranquil, equilibrat i valent.
-Característiques generals:  presenta espatlles planes, pit estret, gropa inclinada, cascos estrets i resistents. És un cavall polivalent, ràpid en distancies curtes, resistent en trajectes llargs. Aguanta molt bé diferents climes i és bon saltador.



Cavall menorquí
És una espècie pròpia de Menorca, molt antiga. Prové del Mallorquí (extingit). Es apreciat per al camp i per equitació. Va ser reconegut al 1988. És utilitzat per a festes.
-Caràcter i temperament (sang calenta): Noble, bon caràcter, tranquil i obedient.
-Característiques generals:  cua baixa, de pèl llarg i fort, tronc allargat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario